Повече от 40 000 души по цял свят проследиха разговора

...
Повече от 40 000 души по цял свят проследиха разговора
Коментари Харесай

40 000 следиха чат между Надал - Федерер

Повече от 40 000 души по целия свят наблюдаваха диалога в Инстаграм сред тенис великаните Роджър Федерер и Рафаел Надал.
По време на чата испанецът Надал описа, че за първи път влиза в Инстаграм. Той води сега само кондиционни тренировки у дома и не е стъпвал на корта от началото на март след подготовката за шампионата в Индиън Уелс, който беше анулиран поради ковид.
" Перфектно! Значи няма да можеш да играеш тенис, когато се завърнеш ", съобщи с усмивка Федерер.
" Е, уповавам се, че няма да съм не запомнил по какъв начин се удря топката ", отвърна му Надал.
Федерер също описа за заниманията си по време на карантината, откакто през февруари претърпя интервенция на дясното коляно.
" Моите тренировки ли? Удрям по малко топката в стената , възвръщам се след интервенцията на коляното ", пък разяснява швейцарецът Федерер, който е спечелил рекордните 20 трофеи от Големия шлем.
" Коляното ми към този момент е добре. През първите шест седмици не беше елементарно, само че към този момент съм ОК. Все отново това ми е втора интервенция и имах визия какво да чакам. Надявам се да не ми се постанова трета, най-малко до края на спортната ми кариера. Ако има нещо положително в този момент е, че имам доста време, няма закъде да бързам ", сподели още Федерер.

Той попита Надал, за какво играе с лявата ръка, откакто за всичко друго употребява дясната.
" Правя всичко останало с дясна ръка, като се изключи тениса и футбола. Просто не мога да играя с дясната. В началото започнах да упражнявам и с двете, само че в този момент към този момент не мога да играя с дясната ", изясни испанецът, който има 19 трофея от Шлема.
В диалога сред двата се се включи и английският тенисист Анди Мъри, който не пропусна да се пошегува с Надал, откакто испанецът имаше проблеми да включи Федерер в чата.
" Блестящо. Можеш да спечелиш 52 пъти " Ролан Гарос ", само че не си в положение да се оправиш с Инстаграм, разяснява с усмивка Мъри, визирайки рекордните 12 трофеи на испанеца на шампионата в Париж.
Двамата също поговориха за живота си в изолираност, като Мъри описа, че постоянно играе видеоигри.
" Снощи играх като теб против Роджър на клей. Аз не съм включен в играта и не мога да избера себе си и по тази причина избрах теб. Твоят воин игра необикновено, само че след първия сет изглеждаше извънредно изтощен. Помислих си, че това е нещо, което не съм виждал в никакъв случай при теб в действителния тенис. Ако трябваше да избера някой различен, несъмнено щеше да бъде Ник Кириос ", сподели още Мъри.
Двамата приказваха и за обстановката в родните си страни.
Надал изясни, че в началото на карантината се е чувствал леко подтиснат, само че към този момент се стреми за гледа по-позитивно на нещата.
Той сподели, че оказва помощ с обезпечаването на хранителни и хигиенични артикули на нуждаещи се фамилии в Палма де Майорка, а в Академията му в Манакор живеят в изолираност 85 млади играчи, треньори и спомагателен личен състав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР