Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати

...
Повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати
Коментари Харесай

Над 23 000 ученици и учители са били на безплатна лятна почивка

Повече от 330 хотела и места за настаняване са подкрепени по. Те се намират както по Българското Черноморие, по този начин и в планински обитаеми места и курорти. Учениците, пътуващи по програмата са отсядали главно в три-звездни места за настаняване, като те са общо 149. Следвани са от хотелите с две звезди – 100, а тези с четири звезди са 83. Сред определените за ученическите лагери места за настаняване има и 5 звездни хотели, оповестяват от Министерството на туризма.

Сред желаните дестинации за ваканциите са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско. Има групи, посетили Несебър, Пампорово, Свети Влас, Шкорпиловци, Боровец, Царево, Чепеларе, Трявна и други

Програмата за безвъзмездни почивки се радваше на огромен интерес, като по нея се записаха 20 900 възпитаници и 2178 учители от 759 учебни заведения в цялата страна. За всеки участник е обезпечен шестдневен туристически пакет на стойност 500 лева Офертата включва настаняване с пет нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Училищата ще имат опция да аплайват повторно за у...

Изразходените средства досега са 11,183 млн. лева Предвиденото финансиране по мярката е 15 млн. лева, които се отпускат от държавния бюджет. Средствата, планувани за мярката, които към момента не са употребявани, остават, с цел да бъдат изразходени в поддръжка на туристическия бранш.

Безплатните почивки за възпитаници трябваше да продължат до края на август, само че схемата беше. Все отново кандидатствалите до 16 август в това число ще имат опция да отидат на безвъзмездна отмора.

Програма " Отново дружно " е ориентирана към подкрепяне на туристическия отрасъл за превъзмогване на последствията от пандемията и възобновяване му от рецесията. Резултатите досега демонстрират, че заложените цели се реализират и резултатът от нея е осезателен, показват от туристическото ведомство.

Друга значима цел на програмата е да помогне на децата да преодолеят изолацията по време на отдалеченото образование. Дейностите по време на безплатните почивки обогатяват културата на учениците и подтикват физическата им интензивност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР