Повече от 3 години не са завършени над 1000 процедури

...
Повече от 3 години не са завършени над 1000 процедури
Коментари Харесай

Общинар от БСП гневен. Над 1000 общински жилища непродадени

Повече от 3 години не са приключени над 1000 процедури по продажба на общински жилища на техните наематели, които са декларирали такова предпочитание. Това споделя общинският консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров в свое запитване до кмета на София.

По думите му огромна част от тези жители от много време имат подготвеност да заплатят парцелите, които населяват и са заделили нужните средства.

„ Притеснението им е, че процедурата се бави прекомерно дълго, а инфлационните процеси стартират да топят спестяванията им. От друга страна се чуха отзиви, че цените на общинските жилища би трябвало да бъдат обновени и доближени до пазарните, макар че огромна част от тях не са в изключително положително положение “, акцентира Димитров.

Той пита кмета Фандъкова по кое време ще бъде приключена процедурата по продажбата на общински жилища на наемателите им, които още преди години са декларирали своето планове да ги закупят.

Социалистът желае да стане ясно по какъв модел ще се дефинират цените, на които ще се правят тези продажби.

В умозаключение Петко Димитров слага въпроса по кое време ще бъде подготвена и ще бъде импортирана за разглеждане от Столичния общински съвет новата Наредба за общинските жилища.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР