Повече от 2500 хектара гъста горска растителност е изгоряла до

...
Повече от 2500 хектара гъста горска растителност е изгоряла до
Коментари Харесай

Огнен мор в Гърция, пожарите унищожават национално съкровище

Повече от 2500 хектара гъста горска растителност е изгоряла досега при пожара в най-важния предпазен хабитат в Гърция, намиращ се североизточната област Еврос, оповестява в. " Катимерини ", като отбелязва, че пожарът продължава четвърти следващ ден.

Данни от сателитни карти, оповестени от Националната обсерватория на горските пожари, демонстрират размера на вредите от пожара в Националния парк Дадия-Лефкими-Суфли.

Огънят е провокирал огромно екологично злополучие в региона, който е дом на десетки типове животни и към 4000 типа растения и е най-голямият обект по програмата " Натура 2000 " в Гърция и един от най-важните в Европа.

Същевременно други към 1700 хектара растителност са изгорели при пожара в региона Ватера на източния егейски остров Лесбос, сочат данните.

Беше осъществена превантивна евакуация на хората с респираторни и двигателни проблеми от село Лефкими в Националния парк Дадия, заяви заместник-управителят на региона Еврос Димитрис Петрович, представен от АНА-МПА.

320 пожарникари със 75 пожарни коли и 13 наземни екипи, асистирани от 10 водоразпръскващи самолета и 13 хеликоптера, не престават да се борят с пожара.

Същевременно организацията оповестява, че пожарите в южната част на остров Лесбос и в региона Илия в северозападната част на полуостров Пелопонес като цяло са овладени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР