Повече от 200 прочетени книги за една година – за

...
Повече от 200 прочетени книги за една година – за
Коментари Харесай

Първокласник прочете 200 книги за една година: Без да знам, в това състезание съм бил първи

Повече от 200 прочетени книги за една година – за някои хора това може и да не звучи доста, само че в тази ситуация става въпрос за 8-годишно дете. Името му е Виго и където и да се намира, той чете – на улицата, в рейса, дори… в бар. Столичната библиотека даже го разгласи за „ най-четящото дете за годината ”.
Виго и кучето Каркас са съвсем връстници. И до момента в който първоначално просто играели дружно, откогато Виго може да чете, на Каркас му се постанова да слуша. А Виго чете отпреди да навърши 5 години. И чете повече от доста възрастни хора, отбелязва Нова телевизия.
„ Когато беше бебе, му четях непрекъснато. И другари, и познати ми споделяха, че той нищо не схваща. Обаче самият табиет на заспиването с книга мисля, че оказа помощ. В един миг той искаше от ден на ден и повече. „ Хайде още една приказка, хайде още една брошура! Мамо, тате, апелирам ви, прочетете ми! ”. В един миг, непредпазливо, се научи самичък да си чете ”, споделя майката на Виго Деница Славова.
Дългият лист от книги в картона на Виго в Столичната библиотека му обезпечи оценката „ Най-четящо дете за 2023 ”. „ Просто засичат какъв брой книги съм взел. И след това вършат пресмятане кой е прочел най-вече книги и, без да знам, в това съревнование съм бил първи ”, споделя Виго.
Някой ден детето мечтае да стане музикант, космонавт и преподавател по едно и също време. Засега обаче тренира таекуондо, върви на роботика и обожава да гледа подготовките на различните български рок групи, с които работи майка му. Дългата му коса се дължи точно на това.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР