Повече от 200 души загубиха живота си, а милиони бяха

...
Повече от 200 души загубиха живота си, а милиони бяха
Коментари Харесай

Опустошителните дъждове в Югоизточна Азия взеха над 200 жертви

Повече от 200 души изгубиха живота си, а милиони бяха разселени, откакто сезонните мусонни дъждове провокираха наводнения, свлачища и сриване на здания в Югоизточна Азия, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от ДПА.

Жертвите на стихията от 10 юли в седем индийски щата са 95 съгласно управляващите. Североизточният щат Асам е измежду най-силно потърпевшите с над 5 милиона поданици, наранени от наводненията, предава Българска телеграфна агенция.

Най-малко 33 души починаха при нещастни случаи, свързани с удавяния и свлачища, заяви локалната избавителна работа.

Националните паркове на Асам бяха наводнени и 30 животни, в това число два носорога, починаха от 30 юни.

В източния индийски щат Бихар реките не престават да се повишават до сериозни нива и се счита, че са наранени 2,6 милиона души. Според избавителната работа в Бихар 33 души са починали от нощес.

В прилежащ Непал 83 души изгубиха живота си, а 35 се считат за изчезнали, заяви министерството на вътрешните работи.

Най-силно потърпевшите региони са източните и централните равнини в съседство с Индия. 17 430 фамилии са наранени от стихията.

Най-малко 30 души са починали в Бангладеш при нещастни случаи в ниските региони на страната от 13 юли, а над 2 милиона са наранени, заяви на уеб страницата си филантропичната организация " Рилийфуеб ".

В Пакистан осем души са починали, а 16 ранени при разнообразни произшествия, свързани с дъждовете, заяви локалната избавителна работа.

За други 24 души, които бяха отнесени от водните потоци в пакистански Кашмир в понеделник се счита, че са починали. Все още не са открити оживели, оповестиха през днешния ден локалните управляващи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР