Повече от 20 месеца след руската инвазия Украйна е на

...
Повече от 20 месеца след руската инвазия Украйна е на
Коментари Харесай

Генерал Залужний: Русия не бива да бъде подценявана

Повече от 20 месеца след съветската инвазия Украйна е на път да се окаже в позиционна война, счита висшият главнокомандващ на украинската войска Валерий Залужний. Според него изходът от това състояние е вероятен единствено с техонологичен пробив, декларира генералът за английското списание " Икономист ". " Позиционната война трае дълго и носи големи опасности за армията на Украйна и за страната. "

Затишието на бойното поле единствено оказва помощ на Русия да компенсира загубите на армията си. А Украйна има изключително огромна потребност от самолети, акцентира Залужний. Липсващото покритие във въздуха е считано за една от аргументите за отсъствието на прогрес на сухоземната атака на Украйна това лято. Киев ще може да чака обещаните от разнообразни страни изтребители F-16 едвам през идната година.

" Русия не трябва да бъде подценявана "

" Както и по време на Първата международна война сме достигнали софтуерно равнище, което ни вкарва в патова обстановка ", показва Залужний. По неговите думи, представени от АРД, Украйна има потребност от по-добри техники за разминиране и би трябвало да има по-големи благоприятни условия да нападна съветската артилерия. Западните доставки досега са незадоволителни в подтекста на достигащите до 20 км съветски минни полета.

" Русия не трябва да бъде подценявана ", акцентира висшият главнокомандващ. Врагът в действителност е изгубил доста бойци, а президентът Владимир Путин заобикаля генералната готовност. Но и Украйна има проблеми с попълването на запасите си. Кръгът на подлежащите на готовност мъже би трябвало да бъде уголемен.

Както показва АРД, украинските очаквания за огромни териториални завоевания съвсем не се осъществиха. Все отново съветските позиции на Крим бяха отслабени, а съветските военно-морски сили бяха изтласкани от западната част на Черно море. Президентът Володимир Зеленски и неговото управление не престават да държат на задачата си за освобождението на всички окупирани територии.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Защо дойдохме да се бием за Украйна. Чужди бойци описват.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР