Повече от 2,2 млн. българи ще трябва да си подменят

...
Повече от 2,2 млн. българи ще трябва да си подменят
Коментари Харесай

Издават лични карти извън полицейските управления

Повече от 2,2 млн. българи ще би трябвало да си подменят персоналните документи тази година, тъй като валидността им изтича. От Министерство на вътрешните работи поучават хората да подадат заявки в този момент, когато още няма опашки или да го създадат по електронен път.

За да не се образуват опашки – в Пловдив мобилни екипи на Министерство на вътрешните работи стартират замяна на персоналните документи отвън полицейските ръководства. Акцията започва тази заран от Комбината за цветни метали край града, където на място, за облекчение на работещите, ще им бъдат издадени нови документи.

„ Целта е да понижим напрежението при идната замяна на българските персонални документи. В този цех работят към 2000 души, процесът е проведен, всичко се прави на място, хората не би трябвало да носят нищо. С представител на компанията уговаряме авансово техническите детайлности “, изясни пред бТВ Костадин Марков, шеф бранш „ Български документи за идентичност “ към ОД на МВР-Пловдив.

Процедурата е същата, само че се пести време. В мобилните пунктове може да се подменят персонална карта, шофьорска брошура и паспорт.

От Министерство на вътрешните работи разясниха, че не е нужно хората да чакат да им изтекат документите и могат да се възползват от услугата и по-рано.

До края на 2020 година 220 хиляди души от пловдивска област би трябвало да подменят изтичащите им документи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР