Повече от 150 служители в болничната система в Хюстън, които

...
Повече от 150 служители в болничната система в Хюстън, които
Коментари Харесай

Уволниха лекари, отказали да се ваксинират

Повече от 150 чиновници в болничната система в Хюстън, които отхвърлят да се имунизират против COVID-19, са уволнени или подали оставка, откакто арбитър отхвърли иск поради условието за ваксина, оповестява АП.

Говорител на методическата болница в Хюстън съобщи, че 153 чиновници са подали оставки в двуседмичния интервал на прекратяване или договорите им са прекъснати във вторник. Работодатели също по този начин могат да изискват ваксини за служащи, които се връщат в офис. По-рано този месец федерален арбитър отхвърли дело на 117 чиновници поради условието, съобщи News.bg.

Случаят какъв брой надалеч могат да стигнат здравните заведения, с цел да защитят пациентите и други против ковид, е деликатно следен. Смята се, че това е първото по рода си дело в Съединени американски щати, само че няма да е краят на дебата. В решението американският областен арбитър Лин Хюз от Хюстън счете изказванието на водещата ищца Дженифър Бриджис, че имунизациите са " пробни и рискови ", за подправени и без значение. Той също по този начин откри, че оприличаването на условието за имунизация като насилствени нацистки медицински опити върху пленници в концентрационните лагери по време на Холокоста е " неоправдателно ".

Съдията сподели, че в случай че медицинските чиновниците не харесат условието, са свободни да си намерят друга работа. Болничните чиновници, които подадоха исковата молба, към този момент апелират решението пред 5-и Апелативен съд на Съединени американски щати. Болничната система е задължила чиновниците да приключат имунизацията си до 7 юни. След това 178 чиновници са суспендирани за две седмици без възнаграждение за неспазване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР