Повече от 120 души са били успешно евакуирани през почивните

...
Повече от 120 души са били успешно евакуирани през почивните
Коментари Харесай

Русия: 120 души са били евакуирани през почивните дни от “Азовстал”

Повече от 120 души са били сполучливо евакуирани през почивните дни от завода “Азовстал ” в град Мариупол и разположените наоколо жилищни здания. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.  

На 30 април от завода и околните жилищни здания са били евакуирани общо 46 души, които са останали в по този начин наречената " Донецка народна република ".
На идващия ден 80 души са напуснали  “Азовстал ”. 11 от тях са решили да останат на следената от съветската войска и проруските сепаратисти територия. 69 души са избрали да се изтеглят в регионите под контрола на украински държавни сили. 

Хората са били предадени на представителите на Организация на обединените нации и на Международния червен кръст и са отпътували с рейсове към град Запорожие.

От съветското министерство на защитата настояват, че въоръжени украински националисти не са разрешавали на цивилните да изоставен региона на бойните дейности. От пресслужбата на военното ведомство разпространиха фрагменти, на които някои от евакуираните удостоверяват тази версия. 

" Просто не ни пускаха. Плашеха ни и ни споделяха “ако ние умрем и вие ще умрете тук ” ".  

През миналата нощ две мощни детонации раздрусаха обитаемо място в Белгородска област в Русия. На територията на обект - благосъстоятелност на министерството на защитата, избухна пожар, а седем жилищни здания в района бяха евакуирани. 

Един човек е пострадал, само че положението му е устойчиво, заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков. Той увери, че гърмежите не са резултат от обстрел от територията на Украйна. 

По думите му съветската авиация е изпълнявала бойни задания в границите на специфичната военна интервенция. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР