Повече от 100 мениджъри на белгийски компании участваха в организирания

...
Повече от 100 мениджъри на белгийски компании участваха в организирания
Коментари Харесай

Над 100 потенциални инвеститори с интерес към България привлече форум на KBC Груп, ОББ и СИБАНК

Повече от 100 мениджъри на белгийски компании участваха в проведения от KBC Груп, ОББ и СИБАНК стопански конгрес „ Инвестиционни и бизнес опциите в България “, който се организира тази седмица в Брюксел. Събитието се организира под патронажа на Посолството на Република България в Кралство Белгия във връзка идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Президентът Плевнелиев (от 2012 година до 2017 г.) откри форума, като очерта макроикономическата рамка, а изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев показа предпочитаните сфери на инвестиция в страната през последните години.

Белгийската финансова група инициира форума за привличане на задгранични вложители в България като продължение на модела си за работа с интернационалните клиенти. Банката е измежду първите сътрудници които вложителите търсят на локалния пазар, изясни Франк Янсен, член на УС и изпълнителен шеф МСП и Корпоративно банкиране на ОББ и СИБАНК. За работата с интернационалните клиенти и ролята на еврофинансирането приказваха надлежно Александра Бачева, началник „ Международни клиенти “, и доктор Кирил Величков, шеф „ Европейски стратегии и финансови институции “ в двете сплотяващи банки.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов показаха какви са опциите за вложения в две от най-динамично разрастващите се и привлекателни за задгранични вложения общини в страната.

Три белгийски компании с сполучлив бизнес в България показаха своя опит и подчертаха като мощни прерогативи на бизнес средата у нас гостоприемството на хората, положителното географско разположение, положителното съответствие цена-качество на употребяваните запаси. Не пропуснаха да споделят, че има и компликации като недобрата инфраструктура, бюрокрацията и текучеството на работна ръка от България към други страни, само че означиха усъвършенствания и в тези сфери.

Говорителите бяха единомислещи, че през последните години средата за задграничен бизнес у нас се е подобрила доста, като опцията да се употребяват европари за финансиране на вложения посредством посредничеството на банките е в допълнение преимущество.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР