Повече от 10 хиляди цивилни са загинали във войната на

...
Повече от 10 хиляди цивилни са загинали във войната на
Коментари Харесай

Войната в Украйна: над 10 хиляди цивилни жертви

Повече от 10 хиляди цивилни са починали във войната на Русия против Украйна през последните 21 месеца. От тях над 560 са деца, оповестява Организация на обединените нации. Тъй като огромна част от телата не са били разпознати към момента, е доста евентуално действителният брой на починалите да е " доста по-голям ", споделят още от Службата на Върховния комисар за правата на индивида към Организация на обединените нации. Наблюдателите на организацията на терен оповестяват още за 18 500 ранени цивилни.

" Десет хиляди цивилни жертви е един доста тъмен крайъгълен камък за Украйна ", сподели ръководителят на задачата на Организация на обединените нации в Украйна Даниел Бел. " Много от цивилните, които умират от съветските ракети, в действителност са надалеч от фронта ", споделя Бел. " Никое място в Украйна не е в цялостна сигурност ".

Организация на обединените нации отбелязва, че множеството цивилни жертви са в резултат от съветски ракетен обстрел по украинските градове. Голям брой цивилни са починали и при яростните сражения към пристанищния град Мариупол при започване на войната.Руското държавно управление продължава да отхвърля, че съзнателно нападна цивилни цели.

Зеленски благодари на Германия за военната помощ

След като немският министър на защитата Борис Писториус посети Киев тази седмица, украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия за последния пакет от оръжейни доставки, в който са включени и нови противоракетни установки " Ирис-Т ". " Това ще помогне в отбраната на нашите градове и хиляди цивилни животи от съветския гнет ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

Освен противовъздушните системи военната помощ ще включва и противотанкови мини и артилерийски снаряди диаметър 155 мм.

Украйна се надява на решение за Европейски Съюз през декември

Въпреки че Брюксел подхожда внимателно, Украйна се надява решението за начало на договарянията за присъединение към Европейския съюз да пристигна бързо. " Направили сме всичко, което можем и ще създадем всичко останало ", сподели Зеленски във връзка нужните промени в страната за битка с корупцията. По думите му позитивно решение от страна на Брюксел ще даде вяра на украинския народ, че " правораздаването съществува ".

Разширяването на Европейски Съюз ще бъде инвестиция в сигурността на континента и явен ангажимент на блока към мира, твърди молдовската президентка Мая Санду. Тя прикани всички държави-членки на Европейския съюз да поддържат единомислещо започването на договаряния за присъединение с Молдова и Украйна на срещата на върха на Европейски Съюз идващия месец.

В началото на месеца Европейската комисия предложи на страните членки да стартират договаряния за присъединение с Украйна и прилежащата Република Молдова. За това е належащо единомислещо решение на 27-те държавни и държавни ръководители от Европейски Съюз. Темата е включена в дневния ред на срещата на върха на 14 и 15 декември в Брюксел. Някои европейски страни като Унгария и Полша обаче не престават да са скептично настроени към присъединението на Украйна към Европейски Съюз.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Без отопление: В Украйна посрещат втора зима във война

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР