Повдигнати са обвинения в убийство при полицейска стрелба по мъж, лежащ в леглото

...
Преди една година този месец група полицаи от Кълъмбъс нахлуха
Коментари Харесай

Преди една година този месец група полицаи от Кълъмбъс нахлуха в дом, за да изпълнят заповед за арест, която завърши с фаталната стрелба на 20-годишен -старият чернокож мъж, докато лежеше в леглото. Сега стрелецът е изправен пред обвинения в убийство в инцидента.

Офицерът от полицейското управление в Кълъмбъс Рики Андерсън беше уловен от телекамера да влиза в апартамента на Донован Луис, за да го арестува за домашно насилие, нападение и неправилно боравене с огнестрелно оръжие, пер . Видеото показва как Андерсън изпраща K-9 до вратата на Луис и секунди след като тя се отваря, той стреля с един изстрел в стаята. Луис се виждаше на кадрите да седи в леглото си с вдигнати ръце. Той почина по-късно в болницата.

Прочетете повече

Освен Хали Бейли, ето и други чернокожи актьори и герои на Дисни, които обичаме

Чернокожи знаменитости, които не харесвате t Know Were Related

Black Gen-Zers, Вие подлудявате шефа си

15 безценни черни момента в Twitter, които си струва да запомните [Актуализирано]

След инцидента , Андерсън беше пуснат в платен отпуск, но се пенсионира в лошо състояние месеци по-късно. Неговото напускане може да се дължи или не на делото, заведено от семейството на Луис, което разкри набор от 58 жалби срещу Андерсън, твърдящи употреба на сила и сексуален тормоз на работното място.

Сега той е на път да се изправи наказателно преследване.

Прочетете повече от:

Бившият полицай от Кълъмбъс, Охайо, Рики Андерсън е обвинен по обвинения в убийство и убийство по непредпазливост за стрелбата на чернокож миналата година.

Марк Колинс, адвокатът на Андерсън, каза в изявление миналия септември, „Когато анализираме стрелби, намесени от полицията, трябва да разгледаме съвкупността от обстоятелствата и ние им е изрично забранено да използват 20/20 ретроспекция, защото за разлика от всички нас, на офицерите не им е позволен лукса да разсъждават в креслото, когато са изправени пред бързо развиващи се, нестабилни сблъсъци в опасни ситуации.“

Рекс Елиът, адвокат на семейството на Луис, каза на пресконференция, че е отнело твърде много време, за да паднат обвиненията.

„Реалността е, че има различна съдебна система за гражданите и има различна правосъдна система за полицейските служители. Това никога не трябваше да отнема толкова време. Те искат хората да станат вцепенени за това, което се е случило, а ние не сме вцепенени за случилото се“, каза Елиът.

В Охайо присъдите за убийство могат да варират от 15 години затвор до смъртно наказание. Убийството по непредпазливост носи много по-ниска присъда от пет години затвор и глоба от 10 000 долара. Андерсън е платил гаранция от 50 000 долара (което е само 10 процента от пълната му гаранция, определена на половин милион), но все още не е освободен от Центъра за поправки на окръг Франклин, според.

Още от The Root

Свирепи жени: Най-лошите чернокожи жени в телевизията

Най-богатите чернокожи хора в света

24 политически Карени, които трябва да седнат някъде

< p>Регистрирайте се за бюлетина на The Root. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР