Повдигнати са обвинения на шестимата задържани при специализирана акция в

...
Повдигнати са обвинения на шестимата задържани при специализирана акция в
Коментари Харесай

Шестимата апаши на луксозни коли вече са с обвинения в Бургас

Повдигнати са обвинявания на шестимата арестувани при профилирана акция в Бургас, обвинени в пререгистрация на първокласни коли и последващата им продажба у нас на занижени цени.

" Един от задържаните е ръководителят на незаконната група, който е 55-годишен мъж с букви С.М.А. ", сподели зам.-окръжният прокурор на Бургас Светослав Маринчев.

Той е застрашен от сред 5 и 15 години отнемане от независимост. Останалите петима души в незаконната група, измежду които има и жена, са с повдигнати обвинявания за присъединяване и ги грозят сред 3 и 10 години затвор.

На четири от обвинените е наложена най-тежката мярка „ задържане под стража” за период до 48 часа. Другите двама от обвинените са с наложени по-леки ограничения за неотклонение – подписка.

39 първокласни автомобила на приблизителна стойност 4 млн. лева са били регистрирани у нас и след това са продадени в Близкия изток през последните две години. Всеки един от джиповете е на стойност от 70 хиляди до 200 хиляди лева Разследването по случая е от ноември 2020 година, като по него до скоро е работел екип от Спецпрокуратурата.

Установява се дали чиновници на КАТ имат участвалие в незаконната активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР