Повдигнаха обвинения за измама на Сара Нетаняху, съпругата на премиера

...
Повдигнаха обвинения за измама на Сара Нетаняху, съпругата на премиера
Коментари Харесай

Съпругата на Нетаняху обвинена в измама

Повдигнаха обвинявания за машинация на Сара Нетаняху, брачната половинка на премиера на Израел Бенямин Нетаняху , написа израелският вестник " Аарец ".

Тя е упрекната в систематична машинация в размер на стотици хиляди шекела по отношение на разноски за хранене в резиденцията на министър-председателя.

Сара Нетаняху е упрекната дружно с Езра Сайдоф, някогашен заместител на генералния шеф на канцеларията на премиера. Обвиненията, които включват също и корист с доверие, са импортирани в йерусалимски съд.

Според обвинителния акт Сара Нетаняху е наредила на личния състав в резиденцията на премиера в Йерусалим да поръча храна в размер на 360 000 шекела (99 000 долара) от заведения за хранене сред 2010 и 2013 година, което е в нарушаване на правила, които не разрешават резиденцията да поръчва храна от заведения за хранене , защото в жилището на министър-председателя има кухненски личен състав, в това число и готвач.

Разследващите са събрали доказателства, които демонстрират, че Сара Нетаняху е наредила да се потули информацията и е знаела, че дейностите й са в нарушаване на закона.

Обвиненията са повдигнати след несполучливи опити да се реализира решение по проблема с прокуратурата , защото Сара Нетаняху е отказала да заплати цената на закупената храна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР