Потвърди се новината на ТОПСПОРТ - ЦСКА купи нападателя Матиас

...
Потвърди се новината на ТОПСПОРТ - ЦСКА купи нападателя Матиас
Коментари Харесай

ЦСКА обяви трансфера на най-скъпото попълнение в своята история - Матиас Фаетон!

Потвърди се новината на ТОПСПОРТ - ЦСКА купи нападателя Матиас Фаетон.

" ЦСКА се пребори за подписа на 23-годишния Матиас Фаетон. Щастливи сме, че успяхме да завършваме прехвърлянето на избрания за състезател на сезона на Гренобъл, макар гневната конкуренция от тимове, които преговаряха за него. Откупната уговорка на футболиста остава конфиденциална.

Играчът сега е в за Съединени американски щати, където взе участие в влиятелния Gold Cup с националния тим на Гваделупа.

Фаетон е роден на 8 януари 2000 година в Коломб, предградие на Париж. Има мачове за юношеските обединения на Франция до 16 и 17 година, само че по-късно взима решение да играе за мъжете на Гваделупа.

През миналия сезон 23-годишният стрелец игра 37 дуела и се регистрира с 9 гола и 2 асистенции в локалната Лига 2. Той бе и водещият изпълнител на някогашния отбор на Христо Янев. Фаетон е висок 185 см и дава съществени варианти в офанзива, защото може да работи както като таран, по този начин и по двете крила, а също и като нападателен халф. В кариерата си е бил част още от френските тимове на Брест, Гингам и Борго, като минава в Гренобъл през предишното лято.

Очакваме го с неспокойствие да се причисли към отбора ни и му желаем здраве, шанс и доста триумфи с алената фланелка ", написа в уеб страницата на клуба.

За него ще бъдат платени 1 500 000 евро, което го трансформира в най-скъпото попълнение в историята на ЦСКА.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР