Потта помага не само за охлаждане на тялото по време

...
Потта помага не само за охлаждане на тялото по време
Коментари Харесай

Генетик развенча мит за потта и разкри неочаквано свойство

Потта оказва помощ освен за изстудяване на тялото по време на огромна жега или при физическо натоварване, само че също по този начин оказва помощ за отстраняването на алкохола от тялото. Неочакваното потребно свойство бе разкрито от биолога, генетик и водещ специалист от Университета по педагогическа медицина Ирина Малцева в изявление за Lenta.ru.

Малцева сподели, че главната функционалност на потта е терморегулацията по време на натоварен физически труд или спортни действия, както и при излагане на топлота. Въпреки това, обратно на общоприетото разбиране, тя не оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото.

-->

Известна детоксикация, съгласно Малцева, може да бъде показана посредством нараснало наличие на отрови в потта, само че те не са повече, в сравнение с в кръвта. 

Въпреки неналичието на доказателства, доста хора вървят на сауна или се изтощават с физически дейности именно заради този мит.

Потта отстранява алкохола от тялото, което понижава натоварването на черния дроб

Това не значи, че би трябвало да ходите на сауна с бира, предизвести Малцева. Въпреки това визитата на парна баня или сауна може да понижи тежестта на махмурлука, само че единствено при изискване, че това не утежнява общото здравословно положение.

Генетикът напомни, че изпотяването понижава при изгаряния, в това число слънчево изгаряне, присаждане на кожа, атопичен дерматит, при банкет на някои антидепресанти, само че се усилва при бременност, менопауза, рак, затлъстяване и други метаболитни нарушавания, както и психологични болести.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР