Потресаващ случай на потъпкване на закона. При това не от

...
Потресаващ случай на потъпкване на закона. При това не от
Коментари Харесай

До какво води ниската заплата: Страж на реда задигна марково яке от столичен мол, но го спипаха

Потресаващ случай на потъпкване на закона. При това не от елементарен апаш, а от човек, който по хипотеза би трябвало да се грижи за сигурността ни, с цел да може да спим умерено.
Полицай е бил задържан, откакто се опитал да открадне марково яке от столичен мол. Tова съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, който взе участие в отбелязването на празника на полицията, написа Трафик нюз бг.

Шокиращият случай става на фона на непрекъснатите митинги на стражите на реда за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Положението е стигнало до такава степен, че полицейските чиновници си купуват елементи от униформата на свободния пазар, съобщи сподели преди дни синдикалният водач в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов. Попов посочи, че болшинството от сътрудниците му, които извършват отговорностите си в униформено облекло, не са получавали такова в продължение на години - 3,4, че дори и 5.

Инцидентът е станал в мола на „ Цариградско шосе”. Най-вероятно служителят на реда е бил наблюдаван по отношение на друга активност.

Друг служител на реда пък е задържан поради противозаконна сеч.

„ Обидно ми е на празника, само че от 47 000 души в системата, несъмнено, че има и гнили ябълки”, призна Балабанов.

„ Хората се изкушават, трансформират манталитета си, само че ние, за разлика от другите ведомства, не го крием, а го демонстрираме, с цел да работи възпитаващо и дисциплиниращо, пък и жителите да знаят, че се борим с вътрешната корупция с всички сили и средства”, сподели още зам.-министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР