Потребителската кошница е 23% по-скъпа спрямо предходната година, а много

...
Потребителската кошница е 23% по-скъпа спрямо предходната година, а много
Коментари Харесай

Шок с цените, малката кошница ни сряза джоба

Потребителската кошница е 23% по-скъпа по отношение на миналата година, а доста от промените в цените са от основаните отрицателни упования. Това разкри в изявление за Българска национална телевизия ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Имаме доста добра годишна продукция и на плодове и на зеленчуци. На пазара на храни имаме стабилизация, последният пиков миг беше на 30 април, по-късно имаше равномерен спад до края на май, заяви Иванов.

-->

Той прикани да не се употребява пазарът за реализиране на други цели, защото пазарът е сензитивен. Пожела повече осведоменост и разсъдък от потребителите.

Според Владимир Иванов страхът и незнанието са доста поради енергийния пазар, само че пазарът има неповторимата дарба да се контролира. Вероятно ще има трендове нагоре, поради това, че зимата изисква потреблението на повече енергийни запаси.

Определено потреблението се сви, всеобщо се насочва към артикули от първа нужда. На фона на избрани интервали, сега имаме много съществено стесняване на търсенето, пазарът е доста покрай съвършената конкуренция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР