„Потребителска такса е въведена в почти всички европейски страни. Нейната

...
„Потребителска такса е въведена в почти всички европейски страни. Нейната
Коментари Харесай

Ще даваме ли левче за преглед на дете при джипито?

„ Потребителска такса е въведена в съвсем всички европейски страни. Нейната задача е да финансира съответното лечебно заведение и да се прекрати свръхдостъпността. Не всеки, който си мисли, че е болен, е такъв”. Така пред Нова телевизия заместник-председателят на БЛС Николай Брънзалов разяснява предлагането на Лекарския съюз да плащаме по един лев за детските прегледи при персоналния доктор. Такава ще е таксата и за пенсионерите.

Според ръководителят на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев българското опазване на здравето не е задоволително налично.

„ Броят на лекарите по целия свят занапред ще понижава. Медиците поставят всички старания, с цел да спасят някого, само че не постоянно имат изискванията това да се случва по най-хубавия одобрен международен метод. Вероятно в никакъв случай няма да се откри какво тъкмо се е случило с умрялото 3-годишно дете.Няма електронна система, която да регистрира по кое време е направено обещано проучване или процедура”, разясни той.

„ Не се удивлявам, че анестезиолозите от педиатрията, в която умря 3-годишно дете са напуснали. Този напън, който се упражнява върху лекарското съсловие, оказа въздействие. Не съм склонен с доктор Хасърджиев. Смятам, че България е преди всичко по достъп до здравна помощ в целия Европейски Съюз. В някои страни се чака с месеци за преглед”, сподели още Брънзалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР