Потребителите на Android в Украйна ще получават сигнали за въздушни

...
Потребителите на Android в Украйна ще получават сигнали за въздушни
Коментари Харесай

Android ще изпраща сигнали за въздушни нападения до потребителите

Потребителите на Android в Украйна ще получават сигнали за въздушни набези непосредствено на телефоните си, преди предстоящите офанзиви да се случат покрай тях, заяви Гугъл. В обява в блога си от компанията декларират, че работят с украинското държавно управление за въвеждането на система за предизвестие за телефони с Android в страната.

„ Трагично е, че милиони хора в Украйна в този момент разчитат на сигнали за въздушни удари, с цел да се опитат да стигнат до сигурността “, се споделя в известието на Гугъл. Звуците за Android ще се базират на сигналите, които към този момент са изпратени от украинското държавно управление, и са приспособени от система, основана за бързо изпращане на предизвестия за трусове.

Гугъл натъртва на приложението Ukrainian Alarm в Гугъл Play Store, което изпраща вести за въздушни набези на украинците в райони с дейни сигнали. Новата система за предизвестия стартира да се вкарва и ще се включи във всички телефони с Android в Украйна през идващите дни.

След нахлуването на Русия в Украйна, Гугъл понижи наличието си в Русия, в това число спря всички продажби на реклами и отстрани финансираните от Русия медийни приложения от Гугъл Play в Европа.

„ Руската инвазия в Украйна е по едно и също време покруса и подготвяща се филантропична злополука “, написа Гугъл на 1 март. Компанията съобщи, че работи за „ поддръжка на хората в Украйна посредством артикули, отбрана против закани за киберсигурността, даване на висококачествена, надеждна информация и гарантиране на сигурността и сигурността на нашите сътрудници и техните фамилии в района “.

Повече софтуерни вести може на намерите . 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР