Потребители в социалните мрежи изразиха възхищението си от действията на

...
Потребители в социалните мрежи изразиха възхищението си от действията на
Коментари Харесай

Саудитец направи фурор в мрежата, спасявайки човек от сигурна смърт

Потребители в обществените мрежи показаха възхищението си от дейностите на саудитец, работещ като здравна сестра, чиито умения избавиха живота на гражданин на Джеда. Това съобщи " Ислям Нюз ".

Фахед бин Абдулла Ал Арифи Ал Харези по-късно разказа пред журналисти подробности около инцидента. Мъжът вечерял с приятели в заведение в Джеда и забелязал странно поведение от страна на мъж, седящ на съседната маса.

" Той не можеше да говори, посочи към гърлото си и се опита да се удари в гърдите. Веднага се втурнах към него и осъзнах, че той се задушава на парче кост ", заяви Ал Харези.

" Казах му, че съм медицинско лице и мога да му помогна. Помолих го да се опита да стане, но той беше в паника и не разбра моите искания. Хората се събраха наоколо и ми помогнаха да го изправим на крака. Тогава успях да му помогна и той отново започна да диша ", добавя мъжът.

Видеото показва, че Фахед е приложил метода на Хаймлих, който трябва да се използва не само от лекари, но и от всеки човек. Извършването на манипулацията изисква помощникът да застане зад задавилия се и да използва ръцете си, за да упражни натиск върху долния край на диафрагмата. Това притиска дробовете и образува налягане върху предмета, заседнал в трахеята, евентуално изхвърляйки го през гърлото. Ако е необходимо, методър трябва да се повтори няколко пъти, за да се постигне резултат.

Превод: БЛИЦ

ممرض ينقذ حياة مواطن توقفَ تنفسه بسبب قطعة عظم علقت بمجرى تنفسه أثناء تناوله وجبة الغداء بأحد مطاعم #جدة pic.twitter.com/PyH73jAZGp
— هاشتاق العرب (@TheArabHash) 3 декември 2018 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР