Потребители на Apple алармират, че Zoom държи микрофона им включен,

...
Потребители на Apple алармират, че Zoom държи микрофона им включен,
Коментари Харесай

Zoom за Mac може да ви записва и когато не го използвате

Потребители на Apple сигнализират, че Zoom държи микрофона им включен, даже когато просто са отворили софтуера за видеоконференции на компанията във фонов режим. Както оповестява The Register, казусът наподобява визира личното приложение на Zoom, конфигурирано на MacBook и Mac с MacOS Monterrey.

Причината, заради която потребителите на Zoom са съумели да открият, че приложението е присъединило техните микрофони е, че Apple неотдавна вкара образен сигнал, който предизвестява потребителите, когато обещано приложение или устройство получава достъп до техния микрофон или камера. Тези предизвестия се появяват в лентата с менюто като оранжева точка, когато се употребява микрофонът, или като зелена точка, когато се употребява камерата.

Обновено, само че не поправено

След стартирането на macOS Monterrey в края на предходната година потребителите на Zoom за първи път видяха този проблем и се обърнаха към страницата за поддръжка на компанията, с цел да изразят своите опасения. Това накара Zoom да пусне актуализация в края на декември, която имаше за цел да в профил грешката.

Макар че в бележките за стартиране на актуализацията се оповестява, че версия 5.9.1 (3506) на Zoom " позволява проблем, обвързван със светлинния знак на микрофона, който се задейства, когато не сте на среща в MacOS Monterey ", наподобява, че поправката не е подействала, защото консуматори към момента виждат оранжевата точка след използването ѝ.

Тъй като от ден на ден хора работят от вкъщи си, доста консуматори оставят Zoom отворен, с цел да са подготвени за идващото си позвъняване. Въпреки това, до момента в който този проблем не бъде изцяло отхвърлен, евентуално е най-добре да отваряте приложението преди позвъняване и да го затваряте незабавно по-късно.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР