Пострадали са 10 души, няма загинали, съобщи кметът Виталий Кличко

...
Пострадали са 10 души, няма загинали, съобщи кметът Виталий Кличко
Коментари Харесай

Мощна атака по въздух срещу Киев, Русия използва и балистични ракети

Пострадали са 10 души, няма починали, заяви кметът Виталий Кличко
Рано тази заран Киев е бил подложен на няколко талази от съветски ракетни офанзиви, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Кличко удостовери за 10 потърпевши, а двама от тях - дете и 38-годишен мъж, са приети в болница, осведоми УНИАН. На останалите е оказана помощ от медици на място. Отломки от ракети паднаха в няколко квартала, вследствие на което се подпалиха коли и здания, добави кметът.

Русия е употребила балистични ракети, както и такива, вид Х-55/Х-555/Х-101, които са били изстреляни от бомбардировач Ту-95МС.

По данни на украинската войска след няколкоседмично спиране стратегическата авиация на съветската войска още веднъж е била ситуирана в Каспийско море. Освен това Русия нанася удари и с хиперзвукови ракети " Кинжал ", които са сложни за прехващане, допълват украинските Военновъздушни сили.

Въздушната паника е траяла към три часа, а ракетите са били изстрелвани от всички направления към украинската столица. Кореспондент на ДПА заяви, че в центъра на Киев се чуват детонации от работата на противовъздушната защита. 

Изстреляни са най-малко 30 ракети, включително и биластични, съобщана киевската военна администрация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР