Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че

...
Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че
Коментари Харесай

Руският представител в СС на ООН: Добре че Путин е толкова търпелив

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Англия е прекрачила всички възможни граници на благоприличието, като е обвинила съветския президент Владимир Путин в " присъединяване в химическата военна стратегия ", съобщи БГНЕС.
По думи на Небензя английската страна е популяризирала в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации писмо, което " както нормално е изпълнено с подправени и неоснователни и оскърбителен изказвания ".
" Обединеното кралство си разреши да се възползва от изказванието ни за химическата декларация, с цел да съди за методите на работа на нашите специфични служби. Този път обаче нашите английски сътрудници отидоха прекомерно надалеч - те непосредствено упрекнаха президента Путин, че е забъркан в програмата за химическо оръжие ", сподели дипломатът.
Небензя избухна, откакто английският представител Карън Пиърс разгласи, че Путин е бил " съществено забъркан " през първото десетилетие на този век в съветска стратегия за разработка на химически оръжия.
" Мисля, че би трябвало да благодарите на нашия президент за това, че е толкоз сдържан ", означи още непрекъснатият представител на Русия и добави, че преглежда дейностите на Англия като опит за " омаловажаването на Русия и оборване на нейната легитимност и роля в интернационалната сцена ".
Карън Пиърс обаче атакува и съветския външен министър Сергей Лавров, откакто той разгласи, че при покушението на Сергей Скрипал били употребявани две субстанции. Пред Секретен сътрудник на Организация на обединените нации шефът на ОЗХО Ахмед Узумку удостовери, че е употребен единствено един сътрудник, който е бил в " доста чисто положение ". Затова Пиърс сложи въпроса за какво Лавров приказва за две субстанции. Припомняме, че съветският външен министър непосредствено сподели, че второто вещество в действителност е в основата на тестът и било употребявано за разработка на химически оръжия в Съединени американски щати и Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР