Постоянните представители на страните членки на ЕС постигнаха в петък

...
Постоянните представители на страните членки на ЕС постигнаха в петък
Коментари Харесай

Голямо решение идва от ЕС. Кой засяга


Постоянните представители на страните членки на Европейски Съюз реализираха в петък съглашение по отношение на основния законопроект за възобновимата сила, откакто Европейската комисия се съгласи за вероятно освобождение на някои фабрики за амоняк от задачите за възобновимите горива, оповестява Ройтерс.

Декларацията на Комисията поставя завършек на задънената улица при приемането на закона, откакто Франция и други страни блокираха в продължение на седмици неговото утвърждение, настоявайки за изключения за невъзобновяемите горива като нуклеарното, осведоми БНР.
-->
Законът доста усилва задачите на Европейски Съюз за възобновима сила, като изисква 42,5% от силата в Европейски Съюз да бъде възобновима до 2030 година, заменяйки актуалната цел на блока от 32% в границите на същия период.

" Постигането на задачата в избрани случаи ще докара до високи разноски за адаптиране на инсталациите... Такъв е казусът с някои съоръжения за производството на амоняк “, се споделя в декларацията, забелязана от организация Ройтерс.

Този финален законопроект заменя вид, разискван по-рано тази седмица, който би довел до прибавяне на малка врата в самия закон, което пък би довело до предоговаряне с Европейския парламент. Страните членки също по този начин се съгласиха да прибавят къса декларативна идея към текста, което признава евентуалните провокации на преоборудването на инсталациите за амоняк.

Не е ясно дали европарламентът ще утвърди последната смяна на договорката, показва организацията.

Ядрената сила е нисковъглеродна, само че не е възобновима, означи Ройтерс. Франция обаче показва, че прекосяването на Европа към зелена сила ще изисква водород, създаден както от възобновими източници, по този начин и от нуклеарна сила, а законите на Европейски Съюз би трябвало да поддържат и двете

Франция и някои източноевропейски страни с ползи в нуклеарната енергетика блокираха за седмици закона за възобновимата сила по този въпрос, макар че страните от Европейски Съюз и законодателите към този момент реализираха съглашение по закона през март, който трябваше да бъде финален.

Други страни, в това число Дания и Германия, се опълчиха на натиска на Франция с аргумента, че смесването на нуклеарната сила със закона за възобновимата сила може да отклони вниманието от голямото разширение на вятърната и слънчевата сила, належащо за реализиране на задачите, свързани с изменението на климата.

" След месеци на невъзможност Съветът на съюза реши да затегне Директивата на Европейски Съюз за сила от възобновими източници. Резултатът ще бъде капиталов взрив в целия Европейски Съюз “, уточни в " Туитър " държавният секретар по енергетиката на Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР