Постоянна мярка задържане под стража постанови на днешното си заседание

...
Постоянна мярка задържане под стража постанови на днешното си заседание
Коментари Харесай

Рецидивистът, който изнасили и подпали братовчедка си, призна вината си, но остава в ареста

Постоянна мярка " задържане под стража " постанови на днешното си съвещание състав на Окръжния съд в Разград за 25-годишния Ниязи Якуб, който изнасили и по-късно подпали братовчедка си в Цар Калоян, заяви.
Още по темата
Той бе арестуван в сряда за обезчестяване и опит за ликвидиране. Преди това мъжът опита да избяга и се укрива близо ден, което е било изтъкнато и като претекст за непрекъснатото му задържане в ареста.

Якуб е осъждан два пъти, като в единия от случаите присъдата е за изнасилването на майката на 17-годишната му сегашна жертва. Ако в този момент бъде приет за отговорен, го чака пожизнен затвор без право на подмяна.

Адвокатът на Якуб Юрий Йорданов съобщи, че той е признал виновността си и съжалява за осъщественото. Ще бъде поискана и правосъдно психиатрична експертиза, с цел да се откри дали 25-годишният мъж е съзнавал какво прави.

По информация на обвиненият няма да апелира мярката и ще остане в следствения арест.

" Туй, което е сторено, няма кой да го стори на едно животно. Тя е била в извънредно положение. Дъщеря ми е 17-годишна. Тя остава неработоспособен за цялостен живот. Човек не може да е туй момче. И душевен болен да си и какъвто и да си - не можеш да го сториш туй нещо ", сподели бащата Мехмед Ниази, който незабавно след случая се е завърнал от Германия, където работи от години, представен от Националното радио.

Досъдебното произвеждане е формирано на 16 ноември, откакто 17-годишното момиче е намерено в тежко положение в фамилната къща в Цар Калоян. То е изнасилено от братовчед си Ниязи, който по-късно я е пребил, опитал се е да ѝ отсече пръстите на лявата ѝ ръка и най-после я залял с бензин и я запалил .

Девойката е превозена в русенска болница с 30 % изгаряния и е на командно дишане в медикаментозна кома. Наложило се е да бъде ампутирана едната ѝ ръка. Съществува действителна заплаха за живота ѝ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР