Постигнато е увеличение на заплатите в Министерството на външните работи

...
Постигнато е увеличение на заплатите в Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Радост във външно министерство, дипломатите с голямо постижение

Постигнато е нарастване на заплатите в Министерството на външните работи (МВнР) сред 60% и 9 ", съгласно заеманата служба, като най-голямо е нарастването за чиновниците, заемащи по-ниски постове. Това стана известно от думите на служебния външен министър Николай Милков, който беше изслушан нощес на съвещанието на парламентарна комисия по външна политика. 

Милков напомни, че през вчерашния ден е признато разпореждане на държавното управление, с което се усилват заплатите в Министерство на външните работи и в някои други администрации. 
-->
Министърът означи, че опциите са лимитирани. Ние не работим с плануван бюджет, работим с остатъка от бюджета, който ни беше наследен, и не сме в положение да планираме различен бюджет с по-големи параметри, които се отнасят до възнагражденията, сподели той. 

Относно настояването за увеличение на възнагражденията в Централно ръководство на Министерство на външните работи министър Милков съобщи, че това е най-важният въпрос, тъй като те са най-ниски и изоставащи. 

Средната заплата в Централно ръководство по този начин, както я заварихме, беше 1639 лева, което е с към 40% по-ниско от междинната заплата за град София, посочи той.

Относно увеличението на задграничните командировъчни пари, той изясни, че това е по-бавен развой, защото визира процедура с смяна на разпоредба, която предстои на 30 дни публично разискване.

Министър Милков означи още, че стачкуващите чиновници от Министерство на външните работи са декларирали, че самата стачка не е против служебното държавно управление. По-скоро употребяват момента, с цел да изложат своите упования и претенции, тъй че да има чуваемост във връзка с бъдещи държавни управления, изясни той. 

Служители на Министерството на външните работи (МВнР) започнаха протестни дейности във ведомството на 2 декември с искане за нарастване на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР