Постепенно се нормализира ситуацията на българо-турската граница при Граничен контролно-пропускателен

...
Постепенно се нормализира ситуацията на българо-турската граница при Граничен контролно-пропускателен
Коментари Харесай

Постепенно се нормализира ситуацията на ГКПП „Капитан Андреево“

Постепенно се възстановява обстановката на българо-турската граница при Граничен контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “.

Постоянно се поддържа връзка с турските гранични управляващи, с цел да има поетапно подаване на тирове и да се заобикаля скупчване на транспортни средства. Информация непрекъснато се подава и от българска страна. Предварителното правене на документите също ще става по-бързо, разяснява регионалният шеф на Хасково Катя Панева, която през днешния ден бе Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и в предходните на 10 дни директно наблюдава обстановката
  на граничния пункт.

Нещата стават постепенно, само че към този момент се задвижват. След броени дни ще се усили броя на тировете, които се обработват, с цел да влезе всичко в темп. Първоначалното закъснение е преодоляно, добави Панева.

В рамките на 24 часа в неделя са обработени 701 тира, като Българската организация по храните (БАБХ) приблизително на час обработва до 20 тира. В рамките на десетина дни от такси от товаро-разтоварна активност над 700 хиляди лв. са влезнали в държавния бюджет. Предстои да проработят и компании, предлагащи спедиторски услуги, които са сключили контракти с турски превозвачи. Те би трябвало да бъдат регистрирани и в системата Traces, която наблюдава вноса и износа. Ангажиментът им е авансово да приготвят документите за съответните камиони и стоката им. Така ще се улеснÐ
¸ работата на БАБХ, която ще прави главната си работа – да взема проби. Към момента има известно закъснение, защото пробите се карат до София, само че скоро резултатите ще излизат в границите на час, защото ще се вършат на място.

Съдействие се оказва от всички държавни служби в област Хасково. Осигурено е и помещение на самата митница, където ще се нарежда самата лаборатория. Подсилени са и промените, с цел да се оказва помощ в допълнение на БАБХ за регулацията на тировете, добави регионалният шеф на Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР