Постепенно намалява броят на недостъпните населени места. Все още остава

...
Постепенно намалява броят на недостъпните населени места. Все още остава
Коментари Харесай

Без паника! Утре е националният тест на BG ALERT, пускат системата догодина

Постепенно понижава броят на недостъпните обитаеми места. Все още остава казусът с неналичието на ток в част от селищата.
Това сподели пред БНР основен комисар Александър Джартов, шеф на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". 339 са постъпилите през вчерашния ден сигнали, от които 281 са били за техническа помощ.
В огромна част от случаите, в които се е налагала намесата на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", е имало коли, неподготвени за придвижване при зимни условия, разясни комисар Джартов.
По думите му в последните дни е имало и " младежи, които си тестваха колите, да преживеят някакво премеждие ", а в избрани региони непознати жители са се предоверили на навигациите и са попаднали в затворени пътища.
В сряда, 29 ноември, сред 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG ALERT, подсети Александър Джартов в предаването " Преди всички ".
За да се получи тестовото известие, е задоволително е телефоните да са създадени през последните няколко години. По-старите не поддържат тази технология и при тях вероятността да не се получи известието е голяма, посочи той.
" Над 80, съвсем 90% от устройствата се държат по метода, по който чакаме. Системата работи по метода, по който чакаме ", сподели още той.
След националния тест ще бъдат систематизирани резултатите.
От идната година се чака системата да бъде въведена в употреба. Преди това ще бъде завършена наредбата, която разписва административния ред за подаване на известията за рискове и бедствия.
В Европа има 17 страни, които употребяват системата за ранно предизвестие, България е осемнадесетата, уточни Джартов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР