Поставете някое от тези растения в спалнята си за по-пълноценен

...
Поставете някое от тези растения в спалнята си за по-пълноценен
Коментари Харесай

Седем растения в спалнята за по-спокоен сън

Поставете някое от тези растения в спалнята си за по-пълноценен и спокоен сън

1. Златен потос

Потосът е оценен като едно от най-хубавите стайни растения за унищожаване на всички отрови от въздуха на закрито. Известно е и като едно от най-лесните за развъждане растения даже при условия на слаба светлина, разкри.

Ползи от Pothos: пречиства въздуха от нездравословните отрови, отстрани миризмите и оказва помощ при раздразнение на очите, породено от екрани.

Съвет за грижа: умерена индиректна светлина, само че може да понася междинна до слаба непряка светлина, не е подобаваща за интензивно, директно слънце, поливане постоянно, позволявайки на почвата да изсъхне сред поливането.

2. Фикус

Каучуковото растение е друга зелена хубост с лесна поддръжка, отлична в премахването на въздушните отрови и производството на пресен О2. Според фъншуй той прибавя витална сила към по-тъмните ъгли.

Предимства на каучуковите растения: Значително усъвършенства качеството на въздуха в пространствата.

Тип грижа: Средна до ярка, непряка светлина, поливайте понякога.

3. Алое Вера

Алое Вера работи интензивно през нощта, когато освобождава по-голямата част от кислорода, създавайки съвършена среда за сън. Той попада в категорията растения за лесна поддръжка.

Ползи от алое вера: Излъчва доста О2 през нощта, което ви оказва помощ да спите по-добре.

Съвет за грижа: доста непряка слънчева светлина с малко директно слънце през зимните месеци, минимално, само че постоянно поливане и топли температури.

4. Лилия на мира

Лилията на мира елементарно се поддържа, наподобява зашеметяващо, изключително в сезона на разцвет. Тя ще ви уведоми, когато е нещастна, и процъфтява супер бързо, в случай че се грижите за нея вярно.

Предимства на лилията на мира: Насърчава бездънен и спокоен сън, чудесно понижава влажността.

Съвет за грижа: Непряка междинна светлина, има потребност от непрекъснато влажна почва (внимавайте да не прекалите с поливането).

5. Лавандула

Лавандулата постоянно се употребява в ароматерапията, където ароматът оказва помощ за поощряване на спокойствието и благосъстоянието. Можете да я поставите в саксия.

Ползи от лавандулата: Със своите успокояващи свойства, тя понижава равнищата на стрес, тревога и предизвиква релаксацията.

Съвет за грижа: Ниска поддръжка, обича слънцето и изисква минимално поливане.

6. Палма арека

Палма арека е друго обичано цвете, което може да държите до леглото си. Обичам да се разсънвам и да задрямвам до тази зелена хубавица. Буйните ѝ листа ме карат да се усещам като че ли съм на тропически остров. Друго ужасно нещо за палмата арека е, че пораства бързо и е супер лесна за поддръжка.

Предимства на Палма арека: Помага при абсорбирането на замърсителите на въздуха в пространствата, в които се отделят петролни артикули, бои и дървени мебели. Естествен охладител.

Съвет за грижа: Поддържайте почвата леко влажна, без да я оставяте да изсъхне прекалено много. Палмата арека процъфтява при ярка светлина.

7. Змийско растение

Змийско растение или езикът на свекърва е едно от 10-те най-хубави растения за филтриране на въздуха на НАСА. Той е приказен в производството на О2 през нощта. Със способността си да всмуква нездравословните отрови, змийското растение е дейно и против алергии.

Предимства на змийското растение: Абсорбира замърсителите на въздуха. Змийското растение трансформира СО2 в О2 през нощта.

Съвет за грижа: Непряка светлина и даже може да понася директна слънчева светлина. Змийското растение също пораства добре в региони с ниска осветеност - належащо е понякога поливане. Оставете почвата да изсъхне сред поливанията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР