Посрещнете vw.OS.Немският производител на автомобили Volkswagen планира да отдели €3.5

...
Посрещнете vw.OS.Немският производител на автомобили Volkswagen планира да отдели €3.5
Коментари Харесай

Volkswagen прави сериозна инвестиция в облачна среда за автомобилите си

Посрещнете vw.OS.
Немският производител на коли Volkswagen възнамерява да отдели €3.5 милиарда за основаването и консолидираното на нова компютърна платформа за обвързваните коли с името vw.OS. Тя ще бъде въведена във всички коли на компанията, създадени след 2020.

Тя ще обслужва потребностите на потребителите употребяващи електрическите коли, доставянето на развлечение, както и свързването на колите с вградени приложения и устройства, служещи на модерния автомобил. Така, компанията се надява, че ще може да се освободи от някои от зависимостите си от външни компании, употребявайки свои лични решения. Сред тях, без подозрение ще бъде и плануваната опция за полуавтономна помощ при шофиране. По-големият надзор над колите, чрез vw.OS, ще разреши на Volkswagen да развие в допълнение своите лични разработки в региона на идващото потомство датчици и камери и платформата им за пасивно различаване на оптически изображения, технология, която и Tesla употребява в своите коли за автопилотната функционалност на колите си.

Освен това, свързването на колите с една обща платформа ще разреши на Volkswagen да доставя значими софтуерни обновления, което ще направи ненужно визитата при сервизен механик за осъществяване на ъпдейти или доставянето на нови функционалности по софтуера. Сред по-далечните проекти на компанията са и доставянето на колета от колите, потреблението на вграден паркометър и споделено потребление на автомобила. Reuters, които предават за желанията на компанията, не загатва дали компанията ще употребява лична облачна инфраструктура за vw.OS или ще се възползва от към този момент подготвени мощности от някой от огромните играчи в облачния набор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР