Посрещнахме негово светейшество патриарх Кирил като духовен водач, той избра

...
Посрещнахме негово светейшество патриарх Кирил като духовен водач, той избра
Коментари Харесай

Президентът: Патриарх Кирил беше въвлечен в политическа режисура

Посрещнахме негово светейшество патриарх Кирил като нравствен лидер, той избра да си тръгне като политик. Това сподели пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев във връзка със срещата си с съветския патриарх.

„ Аз съм освен президент, аз съм и християнин, по тази причина нямам доверие, че неговата цел е била да всее ерес сред нашите нации ", сподели президентът. По думите му остава въпросът кой се опита да похити общият ни празник за нашето избавление и да го трансформира в мотив за разделяне и кой експлоатира рецесията в нашите връзки.

„ Твърдо мога да кажа, че нашата благодарност към Русия е тази на свободни хора, които помнят и почитат своята история, само че нашата признателност не е за сметка на нашето достолепие ", добави Румен Радев. По думите му той е отстоял твърдо и ясно тази позиция и по безапелационен метод пред българския патриарх и уважавани български митрополити, които са били на срещата.

„ Като президент няма да ставам пленник на страстите, а ще работя за възраждането на българо-руските връзки, които други съсипваха в продължение на години и не престават да го вършат. Затова избирам от тази среща и от това посещаване да запазя загатна за хилядите българи на Шипка и за съслужението за нашето Освобождение ", разяснява Румен Радев.

Попитан кого има поради, когато споделя, че някои се пробват да унищожават връзките ни с Русия, Радев отговори, че истерични политикани, демогози и платени анализатори има и в Русия, и в България. „ Има среди, които в действителност експлоатират рецесията в нашите връзки и нямат интерес тя да бъде преодоляна ", добави президентът.

„ Тук става въпрос за политическа постановка и имам вяра, че съветският патриарх е бил замесен в нея, само че аз съм уверен, че Москва ще осмисли случилото се ", уточни президентът Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР