Посолството на Великобритания в Москва проверява информацията за задържането на

...
Посолството на Великобритания в Москва проверява информацията за задържането на
Коментари Харесай

Двама британци задържани в Москва с пакети с неизвестен прах

Посолството на Англия в Москва ревизира информацията за задържането на двама британци в съветската столица, заяви дипломатическата задача, представена от ТАСС.

По-рано медиите осведомиха за задържането в центъра на Москва на двама младежи от Англия. " Информацията се ревизира ", съобщи посолството в отговор на молба на ТАСС за коментар.
Руски медии оповестиха, че московската полиция е задържала през вчерашния ден двама преподаватели от Англия с пакети с незнаен прахуляк. Забелязвайки приближаването на служителите на реда, младите мъже хвърлили два пакета с неустановено вещество. Интерфакс показва, че наличието на пакетите е изпратено за експертиза. Според РИА Новости конфискуваното вещество е опиат мефедрон.

Междувременно стана ясно, че Чарли Роули - британецът, чиято другарка почина, откакто бе отровена с нервнопаралитичното вещество Новичок през юли 2018 година, се е срещнал с посланика на Русия в Обединеното кралство, оповестява в. " Сънди мирър ". Според вестника, който разгласява фотография от срещата, той е разговарял час и половина с Александър Яковенко.
" Исках да го попитам " Защо вашата страна умъртви приятелката ми? ", изясни той, представен от таблоида. " Но не бих споделил, че получих отговор. Получих единствено съветска агитация ", добави Роули и окачестви като " неуместни " обясненията, дадени му от Яковенко. " Посланикът непрекъснато твърдеше, че веществото не е било създаден в Русия Новичок, тъй като в случай че е било създадено там, щяло да избие всички ", съобщи Роули. " Продължавам да мисля, че Русия е направила офанзивата ", добави той. Трагедията с Роули и приятелката му Доун Стърджис се разигра на 30 юни 2018 година, когато двамата бяха открити в сериозно положение в град Еймсбъри. Те са били в контакт с веществото, което е било в открит от Роули флакон от парфюм. И двамата бяха признати в болница, само че Стърджис не оцеля. По-рано същата година бе осъществено нападението с Новичок против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в прилежащия град Солсбъри. Британското държавно управление хвърли виновността за него на съветските управляващи. Кремъл отхвърля да има нещо общо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР