Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по

...
Посолството на САЩ в София работи с българското правителство по
Коментари Харесай

Габриел Ескобар обяви, че посолството на САЩ работи по правата на македонското малцинство у нас

„ Посолството на Съединени американски щати в София работи с българското държавно управление по настояванията за съблюдаване правата на македонското малцинство в България “. Това споделя по време на изявление на 12 януари т.г. заместник-помощника на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар пред македонската редакция на „

Ескобар оповестява още пред медията, че е разговарял с Франция, която от 1 януари пое председателството на Европейски Съюз, за допустимо по-скорошно начало на присъединителните договаряния на Република Северна Македония с Европейски Съюз.

„ Вече говорихме с Франция. Дадохме ясно да се разбере, че имаме вяра, че участието в Европейски Съюз за всички страни от Западните Балкани е от значително значение за всички нас. Вярваме, че те са част от Европа, имаме вяра, че с осъществяването на изискванията би трябвало да бъдат все по-интегрирани в Европейски Съюз и считаме, че това ще бъде решение за всички страни. Всяка страна, която е влезнала в Европейски Съюз, е станала по-демократична, по-просперираща и по-стабилна “, декларира Ескобар. 

Думите му идват в миг преди визитата на премиера Кирил Петков в Скопие. Момент, когато българските институции в лицето на президента Радев, на Министерството на външните работи и институциите би трябвало да дадат явен знак, че няма да се търпи напън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР