Посолството на САЩ ни сервира благата вест, че Джо Байдън

...
Посолството на САЩ ни сервира благата вест, че Джо Байдън
Коментари Харесай

От последните минути в Македония: Откриха огън по Кирил Петков!

Посолството на Съединени американски щати ни сервира богатствата новина, че „ Джо Байдън не обмисля наказания против България поради Република Северна Македония “. Става дума за изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс. Във въпросното изказване се вършат две разяснения, които могат да ни вгорчат живота. Така стартира мждународния си разбор известният публицист и шпионин Велизар Енчев.

Първото конкретизиране гласи, че „ Съединените щати силно подкрепят присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз “…

Думата „ мощно “ мощно ме смущава, тъй като зад перфидния дипломатически език прозира мощният американски напън незабавно да вдигнем бариерата пред македонското еврочленство.

Когато в обществена дипломатическа преписка се употребява тази фраза, изводът е един: получилата това обръщение страна би трябвало да знае, че изпращащата го страна й извива ръцете или желае по този начин да наподобява.

Второто конкретизиране на щатското посолство обаче е зле затулен ултиматум към София: „ Оценяваме мощния интерес на Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна съгласуваност с Конгреса по тази тематика. “

Да напомня нещо, което не трябва за забравяме. Пред македонската секция на „ Гласът на Америка “ конгресменът Клаудия Тени сподели: „ Възможен е вид на налагане на наказания против България поради нейното несъгласие върху започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Евросъюза “.

Нека преведем това обръщение на представителя на Държавния департамент.

С не изключително изтънчен дипломатически език Нед Прайс ни споделя, че правят оценка позитивно „ мощния интерес на Конгреса “ (разбирай на Клаудия Тени) към въпроса и ще продължат да поддържат тясна съгласуваност с американския конгресмен, която е формален лобист за македонистката идея.

Апропо, с изключение на опасността за наказания против България, другата идея на конгресмен Тени е… отбрана на македонското малцинство в България.

А фактът, че позицията на Държавния департамент се огласява тъкмо през днешния ден – когато Кирил Петков е на публично посещаване в Скопие, значи единствено едно:  Вашингтон предизвестява българския министър председател какъв курс да следва по „ македонския въпрос “.

Ако това не е „ другарски огън “ от американския ни съдружник, какво друго е?
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР