Посолството на Русия в България публикува на своята фейсбук страница

...
Посолството на Русия в България публикува на своята фейсбук страница
Коментари Харесай

Руското посолство с коментар какво следва, ако България достави оръжия на Украйна

Посолството на Русия в България разгласява на своята фейсбук страница така наречен " седмичен брифинг ". Този път оттова разясняват, с изключение на войната с Украйна, и обстановката с газа, доставките на оръжия за Киев и други злободнeвни тематики.

Ето цялостния текст на посолството:

" За обстановката в Украйна

Продължава специфичната интервенция на Въоръжените сили на Руската Федерация в Украйна. Да напомним за главните й цели:

▪първо - отбрана на жителите на Луганска и Донецка национални републики;

▪ второ - демилитаризация и денацификация на Украйна;

▪ трето - унищожаване на директна опасност за Руска Федерация, идваща от украинската територия заради военното й преодоляване от страните на НАТО.

Подчертаваме, сложилото се пагубно военно-политическо състояние в Украйна е провокирано не от дейностите на Москва, а от многогодишния блян на Вашингтон и съдружниците му да основат на територия на страната фашистка страна, ориентирана против Русия.

С триумф се приключи първият стадий на спецоперацията, вследствие на който въоръжените сили на Украйна бяха принудени да се съсредоточат върху удържане на огромни градове, което не им разреши да осъществят капацитета си на донбаското направление.

Националистическите батальони не престават да ползват тактиката на гнет, употребявайки най-разрушителните типове въоръжения против мирното население и гражданската инфраструктура. Заплашвайки със гибелта, главорезите пречат на излизане на жители по филантропични коридори. Постъпват известия за това, че жителите заплащат на националистите за опцията да изоставен зоната на бойни дейности.

Редовно получаваме свидетелства на изтезаване и принуждение над пленени съветски военнослужещи, които от време на време са дори по-жестоки от тези способи, които са се употребявали в прославяната от украинските националисти фашистка Германия. Всички сходни случаи ще бъдат деликатно разследвани. Виновните ще получат строго справедливо наказване.

Руската Федерация оказва всестранна филантропична помощ на потърпевшите поданици в Донецка и Луганска национални републики, както и в следените региони на Украйна. В същото време се водят договарянията с украинската страна за деескалация на напрежението в района и обезпечаване на сигурността на мирното население.

Доставки на оръжия на украинските въоръжени сили

Внимателно следим неспиращата измежду българския политически хайлайф полемика за вероятни доставки на оръжия и екипировка за украинските националисти. За следващ път бихме желали да подчертаем, че сходна стъпка от страна на публична София надали ще спомага за нормализиране на обстановката в Украйна, както и ще усложни руско-българския разговор по доста насоки в дълготраен проект.

За обстановката с газа

От днешния ден работи нов ред на заплащания за доставките на съветския газ за страните, които са избрани като " вражески " вследствие на враждебната им политика по отношение на Русия. В сходство с новите правила заплащанията ще се правят с рубли посредством сметките в съветските банки при опазване на настоящата цена и други параметри на настоящите контракти.

Русия, както и преди, продължава да доставя газ в цялостен размер в сходство със отговорностите съгласно настоящите контракти, в това число посредством преноса през Украйна. Новия ред на заплащания е изработен по насила отговор на нелегално блокиране на съветските валутни активи, която лиши страната ни достъпа до получаваните за газ средства. Нямаме нито опция, нито предпочитание да доставяме газ гратис в страните, които усърдно се пробват да ни навредят. Отказът да се заплаща с рубли ще се преглежда като несъблюдение на отговорности съгласно контракти с всички произлизащи от това последствия. ", обобщиха от съветското посолство в София.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР