Посолството на Република България в Хърватия отбеляза националния ни празник

...
Посолството на Република България в Хърватия отбеляза националния ни празник
Коментари Харесай

Хор Ваня Монева плени публиката в Хърватия

Посолството на Република България в Хърватия означи националния ни празник с концерти на хор „ Ваня Монева ” с диригент доктор Ваня Монева. На 01.03. български национални песни звучаха в Хърватския дом в Сплит, а на 03.03. – в зала „ Ватрослав Лисински ” в Загреб. Гостуването на хор „ Ваня Монева ” във Хърватия се провежда с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

 

На събитията участваха българският дипломат в Загреб Генка Георгиева, представители на дипломатическия корпус, представители на хърватското държавно управление и президента Зоран Миланович, българи и хървати. Изпълненията на хор „ Ваня Монева ” изправиха публиката на крайници и провокираха заслужени бурни аплодисменти.
Интересен миг от гостуването на хор „ Ваня Монева ” в Сплит беше импровизиран „ флашмоб ”, който певиците направиха на историческия площад „ Перистил ”. Хорът изпя песента „ Полегнала е Тодора ”, което впечатли жителите и гостите на града. Събитието се провежда със съдействието на почетния български консул в Сплит Здравко Плазонич.

 
Песента „ Полегнала е Тодора ” в осъществяване на хор „ Ваня Монева ” не бе определена инцидентно – напълно скоро тя стана част от саундтрака на номинирания за Оскар филм „ Баншите от Иниширин ” (The Banshees of Inisherin). Това е следващата холивудска продукция, в която можем да се гордеем, че звучат български гласове – хор „ Ваня Монева ” взе участие в музиката на „ Тъмните му материи ” (His Dark Materials, HBO) и „ Соло: История на Междузвездни войни ” (Solo: A Star Wars Story).
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР