Посочвайки дата за парламентарните избори през март 2021 г. като

...
Посочвайки дата за парламентарните избори през март 2021 г. като
Коментари Харесай

Марешки първи предложи избори в края на май

Посочвайки дата за парламентарните избори през март 2021 година като „ дата в период ”, президентът Румен Радев освен съзнателно пропусна някои значими елементи, само че за следващ път той или някой от екипа му демонстрират непросветеност. Това съобщи водачът на " Воля " и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки, представен от пресцентъра на партията.

Коментарът му е във връзка изявление на президента, съгласно който изборите би трябвало да бъдат на 28 март 2021 година и че това е срокът. По думите на Веселин Марешки, всяка дата от 26 март 2021 година до 26 май 2021 година също е „ в период ”.

„ Правомощията на 44-то национално заседание завършват на 26 март идната година. Според член 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно заседание се организират най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходното. Така че разновидности за дати има доста. Според нас от " Воля ", най-добре е вотът да е на 23 май. Тази дата има няколко преимущества. Първо – тогава има празници. Второ – времето е топло и това ще стимулира доста повече хора да отидат до урните. Избирателната интензивност ще бъде най-важното на тези избори. Трето – да се надяваме по това време пандемията от COVID-19 да е доста намаляла в съпоставяне със зимните месеци. Така че чакаме, при избор на толкоз значима дата за страната, разсъдъкът и прагматичността да надделеят над тясно-партийния дебелоглав, който президентът продължава да демонстрира! ”, съобщи още зам.-председателят на Народно събрание Веселин Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР