Последователността на пускане на новите модели автомобили под марката Tesla

...
Последователността на пускане на новите модели автомобили под марката Tesla
Коментари Харесай

Илон Мъск каза, че Tesla вече създава нов масов електромобил, и то не един

Последователността на стартиране на новите модели коли под марката Tesla е избрана от дълго време. Камионът Semi към този момент се създава в дребни партиди, пикапът Cybertruck би трябвало да се появи на поточната линия това лято, а като последваща стъпка компанията най-често загатва стартирането или на всеобщ електрически автомобил на стойност към $25 000, или на роботизирано такси. На срещата на акционерите, ръководителят на компанията призна, че Tesla работи интензивно и по двата нови продукта.

Първоначално, Илон Мъск не искаше да употребява събранието на акционерите като място за сходни изказвания, само че в последна сметка въпреки всичко не съумя да устои на изкушението да покаже на обществеността силуета на нов модел, който компанията към този момент основава. Както акцентира ръководителят на Tesla, не става дума за разработка на дизайн на нов автомобил, а за фактическо основаване. Поне в този подтекст може да се опише процесът по основаване на прототипи за тестване.

Илон Мъск се въздържа от други детайлности, като единствено акцентира, че Tesla сега работи върху основаването на два нови модела електрически автомобили, които към момента не са показани, само че ще бъдат създадени в бъдеще с тираж от 5 милиона бройки годишно. Спомнете си, че до края на настоящата година компанията чака да създаде към 1,8 милиона автомобила от четири модела, тъй че перспективните модели би трябвало да станат в действителност всеобщи.

Ако в тази ситуация с хечбека, проблясващ в презентацията, всеобщият темперамент може да бъде реализиран заради много атрактивната цена от Щатски долар 25 000, тогава вторият модел, който може да се окаже от дълго време обещаното роботизирано такси, може да доближи такива размери на продажбите основно в името на осъществяването на проекта за огромна промяна на тази промишленост, която от дълго време зрее в дълбините на Tesla. Във всеки случай, Илон Мъск по-рано удостовери, че пътуването с роботизирано такси би трябвало да коства на пасажера няколко пъти по-евтино от билет за публичен превоз, само че с цел да се сътвори жизнеспособна опция, би трябвало да има значителен парк от транспортни средства.

Да не забравяме, че изграждащото се оборудване на Tesla в Мексико ще създава електрически автомобили на нова платформа в количество до 1 милион коли годишно. Със сигурност приказваме за всеобщ модел като хечбек за 25 000 $, чиито контури се демонстрират на слайд от днешната презентация на Tesla.

Говорейки за нововъведенията на равнище съставни елементи, Илон Мъск на годишното заседание на акционерите загатна проектите за стартиране на нови тягови електродвигатели, които употребяват по-евтин силициев карбид в съпоставяне със съществуващите, а също по този начин изцяло се отхвърлят от редкоземните детайли. В бъдеще Tesla възнамерява да премине към нова архитектура за транспортните средства с ниско работно напрежение, което ще спести от медните проводници, с помощта на понижените условия за тяхното напречно сечение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР