Последно поколение апаратура в Клиника Компютърна и магнитно-резонанска томография на

...
Последно поколение апаратура в Клиника Компютърна и магнитно-резонанска томография на
Коментари Харесай

ВМА има последно поколение апаратура за образна диагностика

Последно потомство инсталация в Клиника „ Компютърна и магнитно-резонанска томография ” на Военномедицинска академия (ВМА) дава нови благоприятни условия за диагностично-лечебния развой.

" Ние имаме удоволствието да работим в действителност с най-съвременното съоръжение " , споделя началникът на Катедра „ Образна диагностика ” доцент Владимир Николов.

От няколко дни разполагаем на експертите във ВМА е уред за магнитно-резонансна томография Magnetom Sola Fit 1.5 Tesla, на компанията Siemens. Той разполага с най-новите BioMatrix технологии и финален модел програмен продукт XA51, с най-модерния пакет за реорганизация на облиците Deep Resolve Boost.

По думите на доцент Николов това разрешава проучване на всички елементи на тялото на пациента с високо качество на облика, водещо до нараснали диагностични благоприятни условия и в същото време съкращаване на времето за проучване. Като в допълнение улеснение за пациента е и необятният 70-сантиметров отвор на апарата.

Отделението по компютърна томография е оборудвано и с два апарата – Revolution 64 на General Electric и Ingenuity 64 на компанията Philips. Те са доста висок клас и разрешават високоспециализирани проучвания, като първият има технологията Gem Stone Imaging със Dual Energy сканиране. И двата апарата са с технология за реорганизация на облиците за понижаване на лъчевото натоварване на пациентите, без понижение на диагностичната стойност на проучването, акцентира още доцент Николов.

Той добавя, че модерната образна диагностика на ВМА е налична за пациенти от цялата страна, в това число и с направление от НЗОК.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР