Д-р Николай Болтаджиев е новият член на Надзорния съвет на

...
Д-р Николай Болтаджиев е новият член на Надзорния съвет на
Коментари Харесай

Д-р Николай Болтаджиев влиза в Надзорния съвет на НЗОК

Д-р Николай Болтаджиев е новият член на Надзорния съвет на НЗОК от квотата на работодателите. Той влиза в Надзора като представител на Съюза за стопанска самодейност (ССИ) на мястото на проф. Григор Димитров от Българска стопанска камара след ротация.

Д-р Болтаджиев е приключил висше обучение в МА – София. Има компетентност по хирургия, квалификации по съдова хирургия при МА София, артроскопска хирургия от Карл Щорц. Квалификацията му включва и здравен мениджмънт към Медицински университет – София.

Има изкарани самостоятелни курсове по Системи и организация на опазването на здравето – Париж и по организация и ръководство на лечебните заведения в Национален университет по опазване на здравето в Рен – Франция. Д-р Николай Болтаджиев поставя стажове по хирургия и ортопедия в Швейцария и Франция. Завършва Интернатура по хирургия във ВМА – София, бил е ординатор в Хирургично поделение на ВБ – Русе, теоретичен помощник в Клиника по възстановителна хирургия при СПЦП-София, теоретичен помощник в Секция по Травматология при НИСМ „ Пирогов “ – София, помощник в болница “Сен-Жозеф ”- Ним – Франция.

Бил е ръководител на сдружението на частните лечебните заведения. Бивш притежател и медицински шеф е на MБАЛ „ Света Богородица “. Бил е и хоноруван учител по здравен мениджмънт – болнично ръководство към Европейски лицей по стопанска система и ръководство.

Автор е на редица научни изявления в профилирани наши и интернационалните списания, конгреси, конференции и симпозиуми. Членувал е в Българското научно сдружение по Хирургия, по Ортопедия и Травматология, Международната асоциация по пластична и реконструктивна хирургия – IРRАS. Бивш секретар на Асоциация на Лекарите Франкофони в България, зам. – президент и представител за Балканите на Международна здравна асоциация за подкрепяне и развиване – АМIАD.

Д-р Болтаджиев е повторен притежател на наградата „ Мъж на годината “ за 1996 и 2011, вписан в изданието „ Кой-Кой е “ на Кембридж. Награден е и с Почетния орден на гр. Кармо – Франция. Носител е на “Пол Харис ” от Ротари Интернешънъл и е номиниран от Американския биографичен институт за един от Петстотинте водача на въздействие в региона на медицината.

Членовете на Надзорния съвет на НЗОК сега са:

Доц. доктор Петко Стефановски – Председател, Министерство на здравеопазването

Иванка Динева – ИАМН

Стефан Белчев – Министерство на финансите

Румен Спецов – Изпълнителен шеф на НАПю

Д-р Иван Кокалов – КНСБ

Теодор Василев – КТ „ Подкрепа “

Боян Бойчев – АИКБ

доктор Николай Болтаджиев – ССИ

адв. Пламен Таушанов – БАЗП
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР