Последният български монарх и бивш премиер присъства на освещаването на

...
Последният български монарх и бивш премиер присъства на освещаването на
Коментари Харесай

Симеон Сакскобурготски: Ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз

Последният български монарх и някогашен министър председател участва на освещаването на дворцовия параклис във Врана

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България на първо място. Това съобщи Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана през днешния ден.
В коментар на политическата обстановка у нас и идните трети избори за парламент, той съобщи:

" Нормално е след избори да има държавно управление. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реален метод и да бъде за положително на всички "

Сакскобургготски разяснява пред Българска национална телевизия и решението на съда в Страсбург, че Мораториумът върху царските гори е нарушил правата му и тези на неговата сестра Мария-Луиза.

" Едно нещо е да се пази на човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си разрешава такава работа, тъй като в случай че някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат незабавно с такива планове и изявления. А, като му пристигна времето, ще се произнеса и за решението, тъй като това са 52 страници, 12 години са ревизирали всичко това съда в Страсбург, тъй че ще би трябвало към този момент да се разиска и както самият съд предлага - 6-месечен интервал, с цел да се договорим с страната. Но, намирам, че е доста грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми постановиха напълно незаслужено, да се приказват такива работи ", акцентира Сакскобургготски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР