Последният български джудист на олимпийските игри в Токио 2020 -

...
Последният български джудист на олимпийските игри в Токио 2020 -
Коментари Харесай

Джудистът Ивайло Иванов стартира с мощна победа на олимпийските игри

Последният български джудист на олимпийските игри в Токио 2020 - Ивайло Иванов , стартира с безапелационна победа присъединяване си в японската столица. В първата си битка в кат. до 81 кг възпитаникът на Атанас Герчев надделя аржентинеца Емануел Лусенти за по-малко от половин минута и се класира за 1/8-финалите. Схватката продължи едвам 28 секунди и завърши с " ипон " за българина.

Във II кръг негов противник ще бъде узбекът Шарофидин Болтабоев, който също преодоля с " ипон " първия си противник - Юго Кумбо от Вануату. Двубоят сред Иванов и Болтабоев се чака да стартира към 7:45 ч. българско време.

За Ивайло Иванов това е второ присъединяване на олимпиада. При дебюта си в Рио де Жанейро `16 той зае 7-о място в крайното класиране, откакто загуби на 1/4-финалите и след това не съумя да стигне до битка за бронза през репешажите.

На игрите в Токио България беше показана от още двама джудисти - Янислав Герчев (кат. 60 кг) и Ивелина Илиева (кат. 57 кг). И двамата записаха по една победа и една загуба и завършиха присъединяване на 1/8-финалите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР