Последните научни открития показват, че неандерталските гени съставляват между 1

...
Последните научни открития показват, че неандерталските гени съставляват между 1
Коментари Харесай

Учени откриха какво е въздействието на неандерталската ДНК върху генома на съвременните хора

Последните научни открития демонстрират, че неандерталските гени съставляват сред 1 и 4% от генома на актуалните хора. Доколко интензивно тези гени въздействат върху човешките качества, оставаше открит въпрос, само че в този момент учените откриха, че античните гени въздействат върху имунната, метаболитната и други наши системи. Проучването дава опция да се разбере по-добре по какъв начин кръстосването на архаичните хора образува биологията на актуалните хора.

Изследователите са създали нов набор от изчислителни генетични принадлежности за проучване на генетичните последствия от кръстосването сред хора от неафрикански генезис и неандерталци, което е станало преди 50 000 години. Изследването се отнася единствено за потомците на хората, мигрирали от Африка преди изгубването на неандерталците, и по-специално за потомците от европейски генезис. Учените са открили, че някои неандерталски гени са виновни за избрани черти при актуалните хора. Някои от разпознатите гени вземат участие в имунната, метаболитната и развойната система на актуалните хора и може да са повлияли на човешката еволюция след миграцията на предците от Африка.

Използвайки данни от английската биобанка, която включва генетична информация и данни за 300 000 британци от неафрикански генезис, откривателите са анализирали над 235 000 генетични разновидността, за които има възможност да са произлезли от неандерталците.

Оказа се, че 4303 от тези разлики в ДНК играят значима роля в живота на актуалните хора и въздействат върху 47 разнообразни генетични характерности, като да вземем за пример скоростта на изгаряне на калориите или естествената имунна резистентност на индивида към заболяванията.

За разлика от предходни изследвания, новата научна работа употребява по-прецизни статистически способи, с цел да се концентрира върху разновидности, които са непосредствено свързани с неандерталски гени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР