Apple разработва собствени сървърни процесори за системите с изкуствен интелект

...
Apple разработва собствени сървърни процесори за системите с изкуствен интелект
Коментари Харесай

WSJ: Apple разработва свои собствени сървърни процесори като част от проекта ACDC

Apple създава лични сървърни процесори за системите с изкуствен интелект като част от плана Apple Chips in Data Center (ACDC), написа Wall Street Journal. Според вестника, корпорацията ще разгласи самодейността на мероприятието WWDC 2024, което ще се организира от 10 до 14 юни.

Журналистите на WSJ означават, че Apple работи върху свои лични чипове, предопределени да извършват AI софтуера на сървърите в центровете за данни. Проектът може да даде на компанията основно преимущество в конкуренцията в AI технологиите.

Преди това анализаторът на Haitong International Securities Джеф Пу сподели, че Apple употребява чиповете M2 Ultra и M4 в сървърите, предопределени за новите AI функционалности на iOS 18.

Apple също създава и свои лични огромни езикови модели, които могат да работят и офлайн. Тези модели обаче имат лимитирана функционалност, тъй че съществуването на онлайн други възможности може да помогне на корпорацията.

По-рано медиите писаха, че Apple договаря с OpenAI и Гугъл за потреблението на AI технологиите им в iOS 18. Все още обаче не е известно дали Apple възнамерява да подписа покупко-продажби с трети страни или вместо това ще употребява свои лични сървъри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР