Последните дни усилено се говори за фалшивите Covid сертификати, каквито

...
Последните дни усилено се говори за фалшивите Covid сертификати, каквито
Коментари Харесай

Фалшивите сертификати за ваксина: Нищо ново за България

Последните дни интензивно се приказва за подправените Covid документи, каквито се оказва, че се издават у нас. Засега не може явлението да се дефинира като всеобщо, тъй като формалните сигнали до прокуратурата са едвам 15 и все още няма потвърден случай на сходна корист. Евродепутатът Петър Витанов обаче предизвести, че България рискува да спрат да се признават документите й за имунизация, в случай че не вземе незабавни ограничения за преодоляването на " взрива на подправени документи ".

" Броят на инфектираните имунизирани в България е доста по-висок, в сравнение с в другите страни ", разяснява Витанов и добави, че това автоматизирано подсказва, че при нас се случва нещо.

" Защото няма по какъв начин имунизацията да работи в Германия или Италия и да не работи в България. "

" Става въпрос за черен пазар със здраве. Хора дават по 300, 400, даже 600 лв. за документ, в случай, че имунизацията е изцяло безвъзмездна ", сподели още евродепутатът, който е член на Комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните в Екологичен потенциал.

Сигналите за сложени фиктивни ваксини са от седем области. Най-много от тях са в София. Именно в София аз персонално съм била очевидец по какъв начин работи цяла система за подправени имунизации и то от години, доста преди Covid-19. Става дума за имунизациите от наложителния имунизационен календар, който включва наложителните планови имунизации при другите възрастови групи.

Стотици, а може би даже хиляди деца имат изрядни документи за сложени ваксини, а в действителност такива не са им слагани. Личните лекари и педиатрите, които са склонни на сходна имитация са извънредно търсени. В затворени фейсбук групи координатите им се дават скрито.

Списъците им са претъпкани с пациенти - децата на антиваксърите.

Приемът в ясли и детски градини е неосъществим без документ за сложени наложителни ваксини, това кара родителите, които имат съображения срещу имунизациите да търсят заобиколни пътища. 

Принципът сега с имунизациите против Covid-19 е същият - персоналните лекари получават дозите, по-късно получават и рушвет, с цел да издадат документ без да бият иглата. Практика, остаряла, колкото е остарял наложителният имунизационен календар, само че получила " нов живот " около пандемията. 

България не е единствената страна, където се оферират подправени Covid документи, макар че е допустимо да сме водачи в това отношение. В Гърция бе разкрита скица за продажба на подправени удостоверения за имунизация. Журналистическо следствие на локалната телевизия Алфа разкри, че удостоверенията се продават за по 200 евро, като групата е работила през обществените медии, а плащането е ставало в криптовалута. Държавата реагира бързо, въвеждайки въведе санкция от 5000 евро за подправен документ.

 
От България до Гърция и назад с изминал PCR тест
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР