Последните данни за разпространението на коронавируса в Испания са окуражаващи

...
Последните данни за разпространението на коронавируса в Испания са окуражаващи
Коментари Харесай

Испания е близо до овладяване на епидемията


Последните данни за разпространяването на ковид в Испания са окуражаващи и страната е покрай това да овладее епидемията. Това съобщи министър председателят Педро Санчес, представен от Reuters и " Фокус ".

Този пожар скоро ще бъде овладян, съобщи той пред Народното събрание, малко преди гласуването за удължение на изключителното състояние до 26 април.

По-рано представител на държавното управление заяви, че дотогава жителите ще стартират да се завръщат по работните си места и ограниченията за битка с епидемията последователно ще стартират да бъдат смекчавани.

По последни данни умрелите от COVID-19 в Испания са повече от 14 хиляди души, а броят инфектирани е най-голям в Европа - близо 150 хиляди

Англия обаче продължава да регистрира черни върхове. Смъртните случаи за последното денонощие на Острова са 938. С което броят на умрелите в страната към този момент е над 7000 души.

В същото време от Италия идват окуражителни данни за развиването на болестта. За следващ в страната се оповестява за понижение на броя на умрелите. Здравните управляващи оповестиха за 542 жертви на вируса през последното денонощие.

Междувременно Франция разгласи, че ще удължи периода на карантината, която към този момент е до 15 април.

Броят на инфектираните в Русия се усили с 1459 за последните 24 часа и доближи 10 131 в 81 района на страната. Към момента са оздравели 698 души, а 76 не са съумели да преборят заболяването, оповестиха пред публицистите в четвъртък от оперативния щаб за битка с разрпостранението на новата коронавирусна зараза.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР