Последните данни в Kantar Worldpanel ComTech за пазарните дялове на

...
Последните данни в Kantar Worldpanel ComTech за пазарните дялове на
Коментари Харесай

Kantar: Късното пускане на iPhone X коства на Apple пазарен дял

Последните данни в Kantar Worldpanel ComTech за пазарните дялове на операционните системи (OS) при смарт телефоните демонстрират, че за третото тримесечие на 2017 година делът на iOS е намалял на основни пазари. Това е директно разследване от обстоятелството, че флагманът iPhone X не е бил пуснат в продажба през октомври. И до момента в който Windows продължава да губи позиции, Android е съумял да завоюва 4,3% на петте огромни пазара в Европа*, 8,2% в Съединени американски щати и 7,5% в Япония. Китай остава единствения ярък лъч за Apple, където делът му се е покачил с 0,5% до 17,4% за тримесечието.

 Kantar: Късното стартиране на iPhone X коства на Apple пазарен дял

Доминик Сунебо, шеф в Kantar Worldpanel ComTech разяснява, че спадът на пазарния дял е бил неизбежен предвид на сравняване представянето на iPhone 8 с това на iPhone 7 от 2016 година.

„ Този спад е важен и оказва напън върху представянето на iPhone X. Имайки поради предлаганата от него цялостна смяна, потребителите евентуално изчакват с вземането на решение за покупка, с цел да могат да тестват iPhone X и да преценяват дали по-високата цена, спрямо iPhone 8, си коства за тях “, разяснява той.

Към октомври 2017 35,5% от базовите клиенти на Apple в Европа и Съединени американски щати имат своите апарати iPhone повече от две години, което е нарастване с 30,1% по отношение на година по-рано и доста бъдещо търсене измежду потребителите на Apple. Синебо предвижда, че във връзка с цената, междинната продажна цена на iPhone X ще компенсира спада при продажбите на по-старите модели iPhone.

В Китай и петте водещи играчи демонстрират мощен растеж, а съперниците им изостават съществено. За третото тримесечие на тази година на петте водещи марки - Huawei, Xiaomo, Apple, Vivo и Oppo – се падат 91% от продажбите, против 79% през предходната година. Конкурентите им - Meizu, LeTV, Coolpad, ZTE и Lenovo – са изгубили своята инерция и някои мъчно доближават даже до 1% пазарен дял. Представянето на Samsung в Китай продължава да се утежнява, като делът му е паднал до едвам 2,2% от пазара.

*- петте огромни пазара в Европа са Германия, Англия, Франция, Италия и Испания.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР