Xiaomi публикува данни за доставените смартфони за първото тримесечие на

...
Xiaomi публикува данни за доставените смартфони за първото тримесечие на
Коментари Харесай

Xiaomi оспори данните на IDC за броя продадени смартфони

Xiaomi разгласява данни за доставените смарт телефони за първото тримесечие на 2019 година, откакто бе оповестен отчет на IDC, избран от китайския производител като „ неакуратен и непочтен “.

Компанията сподели, че нейните бройки стартфони, продадени за интервала, надвишават 27,5 милиона, като точните данни ще бъдат оповестени дружно с финансовите резултати за първото тримесечие на годината.

От данните, оповестени през тази седмица от IDC, се вижда, че Xiaomi има 25 млн. устройства, или спад с 10,2 на 100 по отношение на доставените преди година 27,8 милиона.

Данните на Strategy Analytics са по-близо до тези на производителя, като оповестените 27,5 милиона телефона означавали 2,3 на 100 спад по отношение на 28,3 милиона.

А Canalys „ дава “ на Xiaomi 27,8 милиона броя, или 1,3 на 100 годишен спад.



Въпреки че разликите са относително дребни, Xiaomi явно усеща потребността да уточни, че се оправя добре, запазвайки своите позиции на свиващ се пазар, като съумява по-добре от съперниците – било то дребни или огромни.

Данните на IDC демонстрират, че пазарният дял на компанията понижава, вместо да нараства при свиващ се сегмент.

Макар че има много огромна разлика сред Xiaomi и идващия огромен състезател – класираната на трето място Apple, разликата с по-малкия съперник Oppo също спада, като Oppo е на път да построи по-добри пазарни позиции в Европа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР